Actelion erkent dat iedere werknemer een waardevolle bijdrage levert, zowel voor de klanten als voor het bedrijf, en begrijpt dat de individuele bijdragen van de werknemers en de bedrijfsdoelstellingen met elkaar in verband staan.

Het systeem van beloningen bij Actelion houdt rekening met de marktwaarde en is erop gericht individuele en teamprestaties nadrukkelijk te koppelen aan bedrijfsprestaties. Zo zorgen we ervoor dat de belangen van het bedrijf, de aandeelhouders en de werknemers zo veel mogelijk op één lijn staan.

Actelion streeft ernaar zijn medewerkers een aantrekkelijk vergoedingenpakket te bieden, dat bestaat uit een basissalaris en een aantal aanvullende elementen:

Bonus

Dankzij de bonusregeling van Actelion kunnen medewerkers meedelen in het succes van het bedrijf en beloond worden voor hun bijdrage daaraan. De bonusregeling geldt indien groeps-, afdelings- of individuele doelstellingen worden behaald die overeenkomen met de groeidoelstellingen van het bedrijf.

Aandelenspaarplannen

De aandelenspaarplannen van Actelion hebben tot doel medewerkers aan te trekken, te belonen, te behouden en te motiveren door ze in de gelegenheid te stellen mee te profiteren van het actuele en langetermijnsucces van het bedrijf. De aandelenspaarplannen zijn tevens bedoeld als ondersteuning van Actelion’s ambitieuze groeistrategie.

Actelion Share Challenge

Dit is een speciaal programma waarbij alle medewerkers van Actelion in de hele wereld Restricted Stock Units (voorwaardelijk toegekende gratis aandelen) krijgen, met als doel de ambitieuze groeistrategie van Actelion te ondersteunen.

Daarnaast kunnen medewerkers van Actelion ook in aanmerking komen voor een groot aantal aantrekkelijke extra’s. Deze verschillen per land om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de uiteenlopende behoeften van werknemers en hun gezinnen in de diverse landen. Met deze programma’s wil Actelion zijn werknemers een goed evenwicht bieden tussen werk en privéleven.

Aan de basis van al deze extra’s ligt de wetenschap dat Actelion steeds rekening moet houden met de behoeften van alle medewerkers om zowel het succes als de constante groei van het bedrijf te waarborgen.

 

GERELATEERDE LINKS